Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Børn og unge filmer naturen

Et super tilbud til børn og unge, hvor de bliver deres egen naturfotografer for en hel dag. Oplev hvad der sker når en myre pludselig fylder en halv fjernsynsskærm, se hvordan edderkoppen sprøjter spind ud af bagkroppen når den fanger sit bytte, og det oven i købet på en film man selv har lavet.
boern_og_unge_filmer__gruppe_3 Dagen starter med en introduktion til naturfilm generelt, forskellige genre, og ikke mindst fup og manipulation i naturfilm. Illustreret med klip fra forskellige mere eller mindre vellykkede professionelle naturfilm

Næste fase er en introduktion til kameraet. Her gælder det om, at få eleverne til at benytte de grundlæggende funktioner, der er nødvendige i denne procedure og derudover ellers få dem til at glemme alt det, som kameraet også kan.

En ide fase er næste skridt – og her er erfaringerne, at jo mindre emne og jo mere konkret man kan få eleverne til at vælge, jo bedre bliver filmen. Så er det ud at ”skyde” nogle dyr, planter svampe eller hvad filmen nu skal handle om.

Efter et stykke tid vender eleverne tilbage og lægger deres film ind på mac´en.  Og nu kan de pludselig se, at alt det vi startede med at fortælle om kameravinkler, uønsket lyd, hvordan man undgår ”hjemmevideo” etc. måske var rigtigt nok!

Så går dagen ellers slag i slag. Nogle fra gruppen optager mere film, andre redigerer billederne, der skiftes, der bliver lagt tekster ind, der lægges overgange mellem filmsekvenserne ind, der lægges evt. lyd på, og til sidst bliver der lagt baggrundsmusik ind. Vi tilstræber at dagen bliver lidt hektisk, og at sluttidspunktet opleves som en rigtig deadline. Her er 3 minutters færdig og god film, væsentlig bedre en 10 minutters uredigeret og ofte gabende kedelige film. Madpakker bliver spist når og hvis der er tid, og ikke nødvendigvis alle på samme tid.

brn_filmer_2004_klippebordet
boern_og_unge_filmer_3_piger_og_froe

Undervejs arbejdes der med grundlæggende emner som kameravinkel, historieopbygning og klipning.

Efter en lidt stille start, slutter det hele hektisk for nu at nå alle de ting, man gerne vil med sin film. Til sidst viser grupperne filmene for hinanden på storskærm. Klassen får efter besøget tilsendt de producerede film på DVD.

Vi opfordrer eleverne til at arbejde med kameraets muligheder for at gå tæt på. Insekterne spiller derfor ofte en vigtig rolle. Det er her eleverne ser ting de ellers ikke vil opleve og få øje på.

Projektet er udviklet i samarbejde med det daværende Amtscentret for Undervisning, der også stiller udstyr til rådighed, og Fjord og Bælt i Kerteminde.

 

Da det tager en del tid at gøre klar til ”Børn og Unge Filmer naturen” kører vi det i faste uger. Ugerne vil blive annoceret bl.a.  her på hjemmesiden efterhånden som dagene ligger fast. Men har du et særligt behov så ring eller skriv, så prøver vi at finde ud af det. Vi kommer gerne ud på skolerne og hjælper f.eks. i forbindelse med emneuger eller lign., ligesom vi afholder kurser for lærer og pædagoger. Udstyret kan lånes af skolerne gennem CVU Lillebælt.

Alderstrin: Fra 6. klasse og op. Kendskab til video og videoredigering ingen forudsætning.

 

Tidsforbrug: 5-6 timer.

marmoreret_edderkop