Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Foto-safari

Foto-safari

Når man skal udtrykke sine ideer kan det være en god ide at gøre det ved at tegne/male. Mange har dog en angst for det hvide papir og kan med egne ord ”ikke tegne”. Til gengæld kan alle tage et billede!

Målgruppe: 4 klasse og op.

Tidsforbrug: fra 1½ time og mere. Hertil kommer efterbehandling af idéer.

Materialer: Digitale kameraer. Mulighed for at trykke billeder ud på printer i A4 størrelse. Tusher. Elefantsnot eller andet til ophængning af billderme

Deltager antal: Uendeligt – men der skal være kameraer nok.

I foto-safari går deltageren en tur på det område der arbejdes med og bliver bedt om at tage billeder af steder de kan lide eller ikke lide, steder der vel være velegnet til noget bestemt etc. Med et digitalt kamera er det let at trykke billederne ud, når man kommer tilbage, og der er nu gode muligheder for at tegne sine ideer og ønsker ind på fotoet.  

At arbejde med fotoet som tegnebaggrund gør at det et let at få sine ideer tilføjet til virkeligheden, da deltagerne meget lettere kan tegne, så beskuerne kan se, hvad det skal forestille. Det er således ideen der kommer i forgrunden og ikke det tekniske med at kunne tegne, lave perspektiv etc.

Samtid gør det at man kigger gennem kameraets linse, at man hjælpes til at fokusere mere på mangler og muligheder, gode oplevelser, øjebæer etc. 

Variation:  Foto-safari egner sig også fortræffeligt til et mere offentlig arrangement. Er der tale om planlægning af en park, et grønt område etc., opfordres de forbipasserende  til at tage et billede eller 2 og skrive deres mening, forslag o. lign ned på billedet. Her kan polaroid-kamera være en metode. Men bedre er det med små digitale kameraer, og mulighed for at skrive billeder ud på stedet.

Metoden kan med fordel kombineres med at man laver interview med folk. 

{flv}fotosafari{/flv} 

toilet_forslag

baenk_med_udsigt

trappe_og_rutsje-