Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Foto-safari

Foto-safari

Når man skal udtrykke sine ideer, kan det være en god ide at gøre det ved at tegne/male. Mange har dog en angst for det hvide papir og kan med egne ord ”ikke tegne”. Til gengæld kan alle tage et billede!

Målgruppe: 4 klasse og op.

Tidsforbrug: fra 1½ time og mere. Hertil kommer efterbehandling af idéer.

Materialer: Digitale kameraer. Mulighed for at trykke billeder ud på printer i A4 størrelse. Tuscher. Elefantsnot eller andet til ophængning af billederme

Deltagerantal: Uendeligt – men der skal være kameraer nok.

I foto-safari går deltageren en tur på det område, der arbejdes med og bliver bedt om at tage billeder af steder, de kan lide eller ikke lide, steder der vil være velegnet til noget bestemt etc. Med et digitalt kamera er det let at printe billederne, når man kommer tilbage, og der er nu gode muligheder for at tegne sine ideer og ønsker ind på fotoet.  

At arbejde med fotoet som tegnebaggrund gør, at det et let at få sine ideer tilføjet til virkeligheden, da deltagerne meget lettere kan tegne, så beskuerne kan se, hvad det skal forestille. Det er således ideen, der kommer i forgrunden, og ikke det tekniske med at kunne tegne, lave perspektiv etc.

Samtid gør det, at man kigger gennem kameraets linse, at man hjælpes til at fokusere mere på mangler og muligheder, gode oplevelser, øjebæer etc. 

Variation:  Foto-safari egner sig også fortræffeligt til et mere offentligt arrangement. Er der tale om planlægning af en park, et grønt område etc., opfordres de forbipasserende til at tage et billede eller to og skrive deres mening, forslag o. lign. ned på billedet. Her kan polaroidkamera være en metode. Men bedre er det med små digitale kameraer og mulighed for at printe billederne på stedet.

Metoden kan med fordel kombineres med, at man laver interviews med folk. 

{flv}fotosafari{/flv}

toilet_forslag

baenk_med_udsigt

trappe_og_rutsje-