Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vandstæren

vandstaer_paa_sten_komp Hvert år besøger vandstæren Trente Mølle. Fra starten af december boltrer den sig i og omkring mølledammene og bækken. En søndag med godt vejr (2006) tog Morten kameraet frem og skød en række billeder af denne lille charmerende fugl. Nyd billederne...    Hvert år trækker vandstæren fra yngleområderne i det nordlige Skandinavien mod syd i oktober-november måned og vender tilbage til ynglepladserne igen i marts-april. Har du lyst til at se vandstæren selv, så besøg os i december/januar og hold især øje i området omkring det gamle kildehus ved mølledammen.

Vandstæren er afhængig af isfrit vand, hvor den søger føde. På Trente Mølle finder den føde såvel i mølledammene som i den rindende bæk. Hovedføden er vårfluelarver, men den tager også snegle, tanglopper og andre smådyr. Mange af disse smådyr er kræsne i valg af levesteder, så hvor vandstæren er, har vandmiljøet det ikke så skidt endda......  

 

Vandstæren er en alm. gæst i Danmark fra oktober til april, men trækker væk, hvis vandet fryser, og der ikke er mulighed for at finde føde.

vandstaer_bader

 vandstr_spejling_komp_morten_hst

Foto: Morten Høst