Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Gestapo og karperne

baadsoenUnder krigen var A. Chr. Hansen på Trente Mølle med i modstandsbevægelsen, og en af de mange oplevelser herfra er følgende.

Tyskerne tager Østrupgård, men Hansen fortsætter med at dyrke markerne og have champignon i længerne, så folkene fra møllen havde deres daglige gang på Østrupgård. Tyskerne kunne derfor ikke drømme om, at gården blev brugt til at gemme nedkastede våben, før de blev fordelt videre i systemet. Ved en ombygning på Østrupgård var der opstået et hulrum mellem nogle vægge i laden. Der var kun adgang til rummet ved at fjerne nogle gulvbrædder på loftet over rummet, så det var et perfekt gemmested.

En dag dukker Gestapo op, hvor man ikke havde nået at få gemt nattens nedkastninger væk, så nu var gode råd dyre.
Hansen fandt så på at invitere Gestapo ned i haven på Trente Mølle for at fange karper i dammene. En sport de var helt vilde med. Der blev så sendt bud til Carl på Østrupgård om at få tingene væk, før Gestapo vendte tilbage.  En dag bliver Carl taget med til forhør i Odense, og han bliver slemt mishandlet, men siger ikke et ord, skønt han vidste alt om, hvad der foregik.En stikker havde angivet Hansen fra Trente Mølle, men da Carl også hed Hansen, tog tyskerne fejl af ham og A. Chr. Hansen.
Efter nogle dages mishandling, hvor man ikke kunne få noget som helst ud af Carl, blev han heldigvis løsladt. Det er ikke utænkeligt, at han med sin tapperhed reddede livet for A. Chr. Hansen.