Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Offentlige ture og kurser

Her vil du løbende kunne se, hvad Trente Mølle tilbyder af offentlige arrangementer og ture. Hvis vi får dem skrevet ind her.... Generelt - hvis du vil være sikker på at få det sidste nye, så må vi erkende at det er Facebook det foregår på. Så følg os på Facebook på Trente Mølle Naturskole.  https://www.facebook.com/trentemoelle/

 

 Syrenvandretur 21 05 2017 8

Mandag d. 21/5 kl. 10.00 – til ca. 15.30 (2. pinsedag).

Vandretur i Syrenland.

Mødested P-pladsen v/Dronningeudsigten (Stenlund 16, 5600 Faaborg). Herfra samles vi i halvdelen af bilerne, og kører til Sollerup, hvorfra turen starter.

Vi gentager de sidste års succes og gentager Den store Syrenvandretur. Når syrenerne blomstrer, flankeret af guldregn og skovmærke, og farver landskabet lilla og fylder luften med spæd sommerduft, så bliver Sydfyn ikke smukkere. Så er det tid at få snøret vandrestøvlerne og komme ud. Tag med arkæolog Poul Baltzer Heide fra Øhavsmuseet Faaborg og naturvejleder Leif H. Sørensen fra Trente Mølle på tur i det sydfynske syrenlandskab. Vi vandrer fra Naturstyrelsens bygninger ved Sollerup, og går via Arreskov Sø, Bredholt, Knabegården og Gl. Stenderup over Trente Mølle og Trebjerg for at slutte ved Dronningeudsigten. Turen er på ca. 13 km og i let kuperet terræn.

 Undervejs vil Poul og Leif øse ud af deres viden om områdets kultur og naturhistorie. Selvfølgelig vil syrenerne være i centrum, men der vil også blive plads til at fortælle om rigtig meget andet. Når vi når Knabegården vil Lars Schroll Andersen fortælle om dyrkning af asparges, og der vil blive mulighed for at købe lidt med hjem til aftensmaden.

Vi spiser frokost undervejs, så medbring madpakke og noget at drikke.

 Som noget nyt i år laver vi transporten i egne biler for at holde prisen ned. Vi mødes alle ved Dronningeudsigten hvor turen slutter, og lader halvdelen af bilerne stå her. Den anden halvdel kører til Sollerup hvor vandringen starter. Når vi kommer tilbage til Dronningeudsigten kører vi i den ventende halvdel af bilerne tilbage til Sollerup, hvor vi siger tak for i dag. Oplys venligst antal passagerer/antal ledige pladser i bilen ved tilmelding.

Pris 100 kr.

Tilmelding via www.visitfaaborg.dk

August - September  2018

Svampekursus efteråret 2018

Som vanligt afholder vi i samabejde med LOF - Faaborg svampekursus.

Tilmelding og program kommer ud senere via LOF, men allerede nu kan vi afsløre at det i år igen blivet hold. .

Kurset starter tirsdag d. 29/8 kl 16.30 og forløber over 3 onsdage (29/8, 12/9 og 26/9) samt søndag d. 30/9.

Tilmelding foregår via - LOF - Faaborg-Midtfyn, og kan ske via linket her, når LOF åbner om for tilmeldingerne. http://faaborgmidtfyn.lof.dk/soeg.aspx?q=Efter%C3%A5rets+svampe 

Yderlig oplysninger om det praktisk kontakt Leif H. Sørensen på Trente Mølle.

Er i en foreningen, en gruppe af privatpersoner eller ander der ønsker jeres egen lille svampekursus eller svampetur, så er i meget velkomne til at kontakte os.

b_luridiformis_var_junguilleus

Har du ideer eller ønsker til offentlige ture og arrangementer, så hører vi meget gerne om det.

Kontakt os venligst...

lof svampetur