Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
pigekigger6Trente Mølle er det ideelle sted for en klasse, en børnehave eller et fritidshjem at tage hen på lejrskole. Her er masser af plads både ude og inde, højt til himlen og derfor masser af muligheder for rigtigt at udfolde sig. Store dele af området er statsskov, hvilket giver masser af muligheder for aktiviteter uden først at skulle søge en masse tilladelser.

Lejrskole er et af vores ”specialer” og vi hjælper gerne med at arrangere enhver form for lejrskole. Enten som en mere traditionel lejrskole hvor I bor og sover på Trente Mølle, eller som lejrskole i telte/eller bivuak på en af vores lejrpladser. Hvad med overnatning i hængekøjer? Eller som ”Lejrskole i bevægelse”, hvor i med udgangspunkt i Trente Mølle oplever og færdes i det Sydfynske landskab.

Vi har en mindre grej-bank med det mest almindelige udstyr til friluftsliv og et stort og dejligt naturskolelokale, der, efter aftale, kan benyttes til forskellige aktiviteter.

Kort sagt – kan I kombinere en lejrskole med masser af friluftsliv og biologi og lad evt. en naturvejleder, friluftsvejleder eller energivejleder indgå, som en større eller mindre del af arrangementet.

sommerskole_2006_lystfiskeriVi hjælper gerne med til at arrangere næsten enhver form for friluftsliv – og det vi ikke selv kan klare, kender vi sikkert en, der kan – så er det træklatring, sejlads på fjorden eller en tur på hesteryg, så er det også en mulighed med Trente Mølle som udgangspunkt for en uforglemmelig lejrskole.

På Trente Mølle har vi sengepladser til 32 personer – spise og køkkenfaciliteter til godt og vel 50. Er i lidt flere kunne det måske være en mulighed, at nogle af eleverne/børnene eller de voksne overnatter i telt eller på anden måde.

På stedet findes gode muligheder for at arbejde i små og større grupper – her er masser af rum; bl.a. vores "undervisningslokale" der naturligvis indeholder tavle, overheadprojektor, internetadgang, fjernsyn og video.

 

For yderlige oplysninger kontakt os

Lejrskole i bevægelse – er et samarbejde mellem Helnæs Mølles Friluftsgård v/ naturvejleder Jacob Haahr/Rimfakse, og Trente Mølle.

Siden 2003 har vi tilbudt et anderledes lejrskole tilbud, der udelukkende foregår i den fynske natur, og hvor to ting vil være i højsædet. Det enkle friluftsliv og oplevelse af det sydvestfynske landskab til lands og til vands.
Fra Trente Mølle bevæger vi os gennem landskabet - til fods og i sejlbåde af forskellig art. Turen ender på Helnæs Mølle Naturskole og Friluftsgård.  Mountainbike eller islandske heste kan evt. indgå som en del af arrangementet.
På vejen er der mulighed for at besøge lokale folk, besøge et gårdmejeri, et landbrug eller en lokal fisker, eller måske vælger I at tegne landskabet med en lokal kunstner som instruktør.


lejrskolesmaltbillede3

Kun en meget lille del af den danske befolkning lever i, med og af naturen. Der er mange der aldrig kommer ud og oplever den danske natur, der er så fuld af udfordringer, naturoplevelser og eventyr. Vi vil gerne hjælpe med oplevelser og færdigheder, så eleverne eller andre senere selv kan tage på tur i naturen.
Vi skal her leve det enkle friluftsliv, tilberede mad på mange forskellige måder, overnatte på forskellig vis, i telt, i kystnær shelter og i samisk gamme.

 

På Trente Mølle har vi klassesæt af bl.a. rygsække, liggeunderlag og stormkøkkener til rådighed. Det gør det let at gå til som lærer/leder, og kombineret med en flok engagerede og dygtige vejledere, behøver I ikke at være bange for at prøve udfordringer med en klasse/gruppe, selvom I ikke selv har den stor erfaring med friluftsliv.

Her er hvad en klasse fra Herning skrev efter en succesfuld tur:

Kære Leif, Rikke, Jakob og Brian!
    Tusind tak for en aldeles glimrende og vellykket lejrskole. Vi er helt "høje" af den endnu, og mange af børnene, og alle voksne siger, det har været den bedste lejrskole, de nogensinde har været på.
    Også tusind tak for jeres positive måde at guide børn og voksne på. Vi har hele vejen igennem følt os trygge ved situationen, samtidig med, at vi fik store udfordringer.

Er du interesseret i at vide mere, så ring eller skriv til os. Har du tanker om noget der ligner, men ikke helt er det samme, så er der rigtig mange muligheder...