Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
På Trente Mølle har vi en del forskellig padder og krybdyr, som har givet os en rigtig masse gode oplevelser. Herunder vil vi i den kommende tid fortælle om de forskellige dyr du kan finde på Trente Mølle, og bl.a. også fortælle hvor du har størst mulighed for at se dyrene.

 

Når du kommer gående ad stien langs åen og fortsætter langs mølledammen, kan du nemt komme til at møde en af vores stedlige slanger. Det er snogen, som er på jagt eller blot ligger på en varm plet for at oplade kroppen med varme. Snogen hører til blandt de vekselvarme dyr, hvilket betyder, at deres kropsvarme følger den omgivende temperatur.

Skal du opleve snogen sole sig, er det en god ide, at se efter i hjørnet mellem Møllesalen og energiværkstedet, eller på nordsiden af de to mølledamme, på stenene ved dæmningen.

Den voksne snog lever mest af frøer og tusser, men på menuen er også fisk og vandinsekter.

Da snogen er en dygtig svømmer, bruger den ofte vandet som jagtmark. Man kan så se den svømme forsigtig rundt i en af søerne, hvor den lynhurtigt kaster sig over en frø der uforvarent er kommet for tæt på.

 Selv om snogen er en slange, så hører den ikke til blandt de giftige, som den danske hugorm. Du kan kende snogen på dens to gule eller hvide nakkepletter, og som regel er den gråsort med en lidt lysere underside.

Snogen på denne side, er en unge, som nogle af vores lejrskoleelever fandt ved vores store grenbunke/kompost, hvor hunnen lægger sine æg om sommeren.

Snogen er fredet, men man må godt tage den forsigtig op og hilse på den. Men pas på den kan i forsvar udskille et meget illelugtende sekræt, så der skal virkelig vaskes finger bagefter.

På DN´s hjemmeside kan du finde en meget mere udførlig beskrivelse af snogen og dens liv. Se her: http://www.dn.dk/Admin/Public/DWSDownload.aspx?File=Files%2fFiler%2fPDFDocs%2fPaa_snogejagt.pdf

snog trente mloele 23-04-14 snog ved stentrappen tm 02-07-09 snog i graes tm 02-07-09