Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Lejerskole i bevægelse

Lejrskole i bevægelse – er et samarbejde mellem Helnæs Mølles Friluftsgård v/ naturvejleder Jacob Haahr/Rimfakse, og Trente Mølle.

Siden 2003 har vi tilbudt et anderledes lejrskole tilbud, der udelukkende foregår i den fynske natur, og hvor to ting vil være i højsædet. Det enkle friluftsliv og oplevelse af det sydvestfynske landskab til lands og til vands.
Fra Trente Mølle bevæger vi os gennem landskabet - til fods og i sejlbåde af forskellig art. Turen ender på Helnæs Mølle Naturskole og Friluftsgård.  Mountainbike eller islandske heste kan evt. indgå som en del af arrangementet.
På vejen er der mulighed for at besøge lokale folk, besøge et gårdmejeri, et landbrug eller en lokal fisker, eller måske vælger I at tegne landskabet med en lokal kunstner som instruktør.


lejrskolesmaltbillede3

Kun en meget lille del af den danske befolkning lever i, med og af naturen. Der er mange der aldrig kommer ud og oplever den danske natur, der er så fuld af udfordringer, naturoplevelser og eventyr. Vi vil gerne hjælpe med oplevelser og færdigheder, så eleverne eller andre senere selv kan tage på tur i naturen.
Vi skal her leve det enkle friluftsliv, tilberede mad på mange forskellige måder, overnatte på forskellig vis, i telt, i kystnær shelter og i samisk gamme.

 

På Trente Mølle har vi klassesæt af bl.a. rygsække, liggeunderlag og stormkøkkener til rådighed. Det gør det let at gå til som lærer/leder, og kombineret med en flok engagerede og dygtige vejledere, behøver I ikke at være bange for at prøve udfordringer med en klasse/gruppe, selvom I ikke selv har den stor erfaring med friluftsliv.

Her er hvad en klasse fra Herning skrev efter en succesfuld tur:

Kære Leif, Rikke, Jakob og Brian!
    Tusind tak for en aldeles glimrende og vellykket lejrskole. Vi er helt "høje" af den endnu, og mange af børnene, og alle voksne siger, det har været den bedste lejrskole, de nogensinde har været på.
    Også tusind tak for jeres positive måde at guide børn og voksne på. Vi har hele vejen igennem følt os trygge ved situationen, samtidig med, at vi fik store udfordringer.

Er du interesseret i at vide mere, så ring eller skriv til os. Har du tanker om noget der ligner, men ikke helt er det samme, så er der rigtig mange muligheder...