Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Offentlige ture og kurser

bittenhus kystennakkeblle fjord

Søndag den 2. juni 2019, kl. 13:00 til ca. 16:00 

Kystvandring omkring Nakkebølle Fjord

Vandring i kystlandskabet omkring Nakkebølle Fjord, hvor vi oplever det enestående natur- og kulturlandskab.

På turen vil naturvejleder Leif H. Sørensen, Trente Mølle Naturskole, fortælle om Fjællebroen, Nakkebølle inddæmning, Nakkebølle Sanatorium, det gamle voldsted og ikke mindst om den dejlige natur vi går igennem.

Kan ikke anbefales for gangbesværede.

Undervejs finder vi et passende sted, hvor vi kan spise vores frokost, så medbring madpakke, drikkevarer og fornuftig påklædning, bl.a. solidt fodtøj, samt godt humør.

Hjerteforeningen Faaborg-Midtfyn byder på en forfriskning.

Mødested: Fjellebroen Havn, 5600 Faaborg

Turlængde:  4 - 5 km.
Varighed: 2½ - 3 timer inkl. frokostpause.     
Turleder: Leif Sørensen, naturvejleder Trente Mølle

Alle er velkommen og tilmelding ikke nødvendig

Arrangementet er gratis.

Turen er et samarbejde mellem Hjerteforeningen, Trente Mølle og Danmarks Naturfredningsforening, DN Faaborg-Midtfyn.

Soldug Storelung foto Leif H SoerensenSøndag d. 16/6 kl. 14.00 – 16.30

Tirsdag d. 2/7 kl. 18.30- 21.00

Onsdag d. 14/8 kl. 18.30 – 21.00

Moseperlemor Foto Leif Kristensen Storelung

 

Bliv klogere på Storelung og udfordre din indre nørd.

Storelung er Fyns største højmose og en af de meget få, der er tilbage på Fyn. Omgivet af landbrugsland, ligger den, som en lille oase, ikke langt fra Broby. Højmosen har en meget speciel biologi, og her findes en række arter tilpasset dette meget specielle miljø. Mest kendt er måske den kødædende plante soldug.  Moseperlemorssommerfuglen er en anden sjælden sommerfugl, der trives i mosen, som et af de 3 levesteder der er tilbage på Fyn. Adskillige har sit eneste kendte levested på Fyn her, og ofte finder vi nye arter for Fyn, når vi besøger mosen.

Men vi ved forbavsende lidt om, hvad der egentlig lever i mosen. Kun sommerfuglene har vi godt styr på.  Så 3 gang i løbet af 2019 (16/6, 2/7 og 14/8), vil naturvejleder Leif H. Sørensen stille op ved indgangen til mosen, med alt hvad hjerte begærer af feltudstyr. Alle gangene starter med en introduktion til Storelungs natur og en forklaring til, hvordan man bruger det forskellige udstyr.  Herefter går vi på jagt efter arter i mosen. Forhåbentlig finder vi spædende og nye arter.  Noget kan bestemmes på stedet, andet samler vi ind og får eksperter til at hjælpe os med. Alle resultater formidles på hjemmesiden www.storelung.dk, hvor man også kan læse mere om mosen og dens plante og dyreliv. Det er vigtigt at understrege, at man ikke behøves vide noget på forhånd, bare man er nysgerrig.

Det er gratis at deltage – men nødvendigt at tilmelde sig inden på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Turene gennemføres ved mindst 4 og med maks. 20 deltagere.

Man må meget gerne medbringe fotografiapparat til at dokumentere de mange fund. Gummistøvler er et must, med mindre vi får en sommer som i 2018 ?

Svampekursus efteråret 2019

Som vanligt afholder vi i samabejde med LOF - Faaborg svampekursus.

Tilmelding og program kommer ud senere via LOF, men allerede nu kan vi afsløre at det i år igen blivet hold. .

Kurset starter onsdag d. 4/9 kl 16.30 og forløber over 3 onsdage (4/9, 11/9 og 2/10) samt søndag d. 6/10

Tilmelding foregår via - LOF - Faaborg-Midtfyn, og kan ske via linket her, når LOF åbner om for tilmeldingerne.  LOF - tryk her!

Yderlig oplysninger om det praktisk kontakt Leif H. Sørensen på Trente Mølle.

Er i en foreningen, en gruppe af privatpersoner eller ander der ønsker jeres egen lille svampekursus eller svampetur, så er i meget velkomne til at kontakte os.

lof svampetur