Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Offentlige ture og kurser

Her vil du løbende kunne se, hvad Trente Mølle tilbyder af offentlige arrangementer og ture. Hvis vi får dem skrevet ind her.... Generelt - hvis du vil være sikker på at få det sidste nye, så må vi erkende at det er Facebook det foregår på. Så følg os på Facebook på Trente Mølle Naturskole.  https://www.facebook.com/trentemoelle/

 

Aftenvandretur på Øhavsstien – del 1. Falsled til Håstrup.

Mandag d. 23. april
Tid start: 17:00
Tid slut: ca. 21.00

På 5 aftener i løbet af sommerhalvåret tager vi hele Øhavsstien i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkæolog Poul Baltzer Heide fra Øhavsmuseet Faaborg og naturvejleder Leif H. Sørensen fra Trente Mølle Naturskole vil på hver tur øse ud af deres viden om områdets kultur- og naturhistorie. På første del af turen kommer vi bl.a. forbi Falsled-dysserne, middelalderherregården og det moderne principlandbrug Stensgård og den gamle jernbane mellem Faaborg og Assens. Undervejs vil der blive fortalt om den natur vi møder på vejen og her i april kommer det givet til at bl.a. at handle en del om de første forårsblomster.
Turlængde ca. 8 km.

Målgruppe: Alle

Pris: 75 kr.

Mødested: Falsled Havn

Arrangør:  Øhavsmuseet  og Trente Mølle Naturskole

Tilmelding: www.visitfaaborg.dk senest 20. april

Turleder: Poul Baltzer Heide og Leif H. Sørensen

Noter: På mødestedet, samles vi i halvdelen af bilerne og kører til Håstrup hvorfra turen starter.  Når vi når målet kører de parkerede biler os alle sammen tilbage til start stedet.  Medbring madpakke, der bliver mulighed for at indtage den undervejs.

Etape 1 øhavsstien

 Syrenvandretur 21 05 2017 8

Mandag d. 21/5 kl. 10.00 – til ca. 15.30 (2. pinsedag).

Vandretur i Syrenland.

Mødested P-pladsen v/Dronningeudsigten (Stenlund 16, 5600 Faaborg). Herfra samles vi i halvdelen af bilerne, og kører til Sollerup, hvorfra turen starter.

Vi gentager de sidste års succes og gentager Den store Syrenvandretur. Når syrenerne blomstrer, flankeret af guldregn og skovmærke, og farver landskabet lilla og fylder luften med spæd sommerduft, så bliver Sydfyn ikke smukkere. Så er det tid at få snøret vandrestøvlerne og komme ud. Tag med arkæolog Poul Baltzer Heide fra Øhavsmuseet Faaborg og naturvejleder Leif H. Sørensen fra Trente Mølle på tur i det sydfynske syrenlandskab. Vi vandrer fra Naturstyrelsens bygninger ved Sollerup, og går via Arreskov Sø, Bredholt, Knabegården og Gl. Stenderup over Trente Mølle og Trebjerg for at slutte ved Dronningeudsigten. Turen er på ca. 13 km og i let kuperet terræn.

 Undervejs vil Poul og Leif øse ud af deres viden om områdets kultur og naturhistorie. Selvfølgelig vil syrenerne være i centrum, men der vil også blive plads til at fortælle om rigtig meget andet. Når vi når Knabegården vil Lars Schroll Andersen fortælle om dyrkning af asparges, og der vil blive mulighed for at købe lidt med hjem til aftensmaden.

Vi spiser frokost undervejs, så medbring madpakke og noget at drikke.

 Som noget nyt i år laver vi transporten i egne biler for at holde prisen ned. Vi mødes alle ved Dronningeudsigten hvor turen slutter, og lader halvdelen af bilerne stå her. Den anden halvdel kører til Sollerup hvor vandringen starter. Når vi kommer tilbage til Dronningeudsigten kører vi i den ventende halvdel af bilerne tilbage til Sollerup, hvor vi siger tak for i dag. Oplys venligst antal passagerer/antal ledige pladser i bilen ved tilmelding.

Pris 100 kr.

Den Tilmelding via www.visitfaaborg.dk

Aftenvandretur på Øhavsstien – del 2.
Trente Mølle til Kalovn

Mandag d. 28. maj.

Tid start: 17:00
Tid slut: ca. 21.00

På 5 aftener i løbet af sommerhalvåret tager vi hele Øhavsstien i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkæolog Poul Baltzer Heide fra Øhavsmuseet Faaborg og naturvejleder Leif H. Sørensen fra Trente Mølle Naturskole vil på hver tur øse ud af deres viden om områdets kultur- og naturhistorie. Vi starter turen på Trente Mølle, hvor vi hører om alt fra mølledrift til Gasolin.På anden tur kommer vi bl.a. op på toppen af det 128 m høje Trebjerg, hvorfra vi kan se ud over det smukke istidslandskab, hvis historier vil blive formidlet på turen. Syrenerne står forhåbentlig i fuldt flor og vil sammen med al den anden natur vi møder på vejen danne baggrund for masser af gode historier.

Turlængde ca 8 km.

Målgruppe: Alle

Pris: 75 kr.

Mødested: Skolegården Haastrup Friskole

Arrangør:  Øhavsmuseet  og Trente Mølle Naturskole

Tilmelding: www.visitfaaborg.dk senest 25. maj.

Turleder: Poul Baltzer Heide og Leif H. Sørensen

Noter: På mødestedet, samles vi i halvdelen af bilerne og kører til Trente Mølle hvorfra turen starter.  Når vi når målet kører de parkerede biler os alle sammen tilbage til start stedet.  Medbring madpakke, der bliver mulighed for at indtage den undervejs.

etape 2 øhavstien
Etape 3 øhavstien

Aftenvandretur på Øhavsstien – del 3.
Trente Mølle – Svanninge Bakker.

Onsdag d. 20. juni.

Tid start: 17:00
Tid slut: ca. 21.00

På 5 aftener i løbet af sommerhalvåret tager vi hele Øhavsstien i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkæolog Poul Baltzer Heide fra Øhavsmuseet Faaborg og naturvejleder Leif H. Sørensen fra Trente Mølle Naturskole vil på hver tur øse ud af deres viden om områdets kultur- og naturhistorie. På tredje tur kommer vi bl.a. forbi Trente mølledal, herregården Østrupgård (Danmarks ældste stenhus), Tranesvænge-dysserne og de majestætiske Svanninge Bakker. Naturen er på højeste gear, og bl.a. vil vi se og snakke en masse om de insekter vi møder på turen.

Turens længde ca. 8,5 km.

Målgruppe: Alle

Pris: 75 kr.

Mødested: P-pladsen ved Tårnet i Svanninge Bakker

Arrangør:  Øhavsmuseet  og Trente Mølle Naturskole

Tilmelding: www.visitfaaborg.dk senest 17. juni.

Turleder: Poul Baltzer Heide og Leif H. Sørensen

Noter: På mødestedet, samles vi i halvdelen af bilerne og kører til Trente Mølle, hvorfra turen starter.  Når vi når målet kører de parkerede biler os alle sammen tilbage til start stedet.  Medbring madpakke, der bliver mulighed for at indtage den undervejs.

Den store myrejagt.

Tirsdag d. 17. juli 2018 fra kl. 13.00 - 17.00.
Mødested: Trente Mølle.

Kom og vær med til at udforske myrernes verden. Hvad fortrækker de forskellige myrer egentlig at spise, og hvor mange forskellige myrer har vi i Danmark og hvor? Forskerne på Statens Naturhistoriske museum beder befolkningen om hjælp. Tag hele familien med en tur på Trente Mølle hvor vi dykker ned i myrernes verden og hører om bl.a. superkræfter, slaver og fascinerende byggerier.

Sammen undersøger vi myrerne 5 forskellige steder i området, ved hjælp af det materiale som forskerne har udviklet til myrejagten. Vi skal lokke myrerne til med surt, sødt, salt og andet godt og registrere aktiviteten, indsamle myrerne, fryse dem ned og sende dem ind til forskerne. I pauserne hygger vi og leger en masse lege og kigger på andet godt i naturen. En eftermiddag der er særdeles familie egnet og hvor man kan prøve at være forsker for en dag og hjælpe videnskaben med at få ny viden om Danmarks myrer. Måske finder vi en sjælden art.

Turvejleder: Naturvejleder Leif H. Sørensen

Pris: Gratis
Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 TM 26 april 2006

Aftenvandretur på Øhavsstien – del 4.
Svanninge Bakker – Holstenshus. 

Tirsdag d. 28. august.

Tid start: 17:00
Tid slut: ca. 20.00

På 5 aftener i løbet af sommerhalvåret tager vi hele Øhavsstien i Faaborg-Midtfyn Kommune.   Arkæolog Poul Baltzer Heide fra Øhavsmuseet Faaborg og naturvejleder Leif H. Sørensen fra Trente Mølle Naturskole vil på hver tur øse ud af deres viden om områdets kultur- og naturhistorie. På fjerde tur kommer vi bl.a. til Svanninge Bjerge, Diernæs, Finstrup kirkeruin og Holstenshuus rokokohave. Svampene er forhåbentlig i fuld gang, og sammen med hvad vi ellers møder på vores vej, vil de blive ramme om fortællinger om den natur vi går igennem.

Turens længde ca. 6 km.

Målgruppe: Alle

Pris: 75 kr.

Mødested: P – pladsen ved indgangen til Parken ved Holstenshus

Arrangør:  Øhavsmuseet  og Trente Mølle Naturskole

Tilmelding: www.visitfaaborg.dk senest 25 august.

Turleder: Poul Baltzer Heide og Leif H. Sørensen

Noter: På mødestedet, samles vi i halvdelen af bilerne og kører til Svanninge Bakker, hvorfra turen starter.  Når vi når målet kører de parkerede biler os alle sammen tilbage til start stedet.  Medbring madpakke, der bliver mulighed for at indtage den undervejs.

Etape 4 øhavstien

August - September  2018

Svampekursus efteråret 2018

Som vanligt afholder vi i samabejde med LOF - Faaborg svampekursus.

Tilmelding og program kommer ud senere via LOF, men allerede nu kan vi afsløre at det i år igen blivet hold. .

Kurset starter tirsdag d. 29/8 kl 16.30 og forløber over 3 onsdage (29/8, 12/9 og 26/9) samt søndag d. 30/9.

Tilmelding foregår via - LOF - Faaborg-Midtfyn, og kan ske via linket her, når LOF åbner om for tilmeldingerne. http://faaborgmidtfyn.lof.dk/soeg.aspx?q=Efter%C3%A5rets+svampe 

Yderlig oplysninger om det praktisk kontakt Leif H. Sørensen på Trente Mølle.

Er i en foreningen, en gruppe af privatpersoner eller ander der ønsker jeres egen lille svampekursus eller svampetur, så er i meget velkomne til at kontakte os.

b_luridiformis_var_junguilleus

Aftenvandretur på Øhavsstien – del 5.
Holstenshus – Fjællebro Havn.

Mandag d. 3. september

Tid start: 17:00
Tid slut: ca. 21.00

På 5 aftener i løbet af sommerhalvåret tager vi hele Øhavsstien i Faaborg-Midtfyn Kommune.   Arkæolog Poul Baltzer Heide fra Øhavsmuseet Faaborg og naturvejleder Leif H. Sørensen fra Trente Mølle Naturskole vil på hver tur øse ud af deres viden om områdets kultur- og naturhistorie. På femte tur kommer vi bl.a. forbi Holstenshuus gods, dysserne i Enemærket, jernalderbyen Åstrup og voldstedet ’Herregårdsholmen’. September er højsæson for svampe og sammen med edderkopperne, gallerne og den anden natur der dominere årstiden, vil de være udgangspunkt for masse sjove fortællinger fra naturen.

Turens længde ca. 8,5 km.

Målgruppe: Alle

Pris: 75 kr.

Mødested: Fjællebro Havn

Arrangør:  Øhavsmuseet  og Trente Mølle Naturskole

Tilmelding: www.visitfaaborg.dk senest 31. august.

Turleder: Poul Baltzer Heide og Leif H. Sørensen

Noter: På mødestedet, samles vi i halvdelen af bilerne og kører til Holstenshus, hvorfra turen starter.  Når vi når målet kører de parkerede biler os alle sammen tilbage til start stedet.  Medbring madpakke, der bliver mulighed for at indtage den undervejs.

Etape 5 Øhavsstien

Har du ideer eller ønsker til offentlige ture og arrangementer, så hører vi meget gerne om det.

Kontakt os venligst...

lof svampetur