Blå flag i Faaborg-Midtfyn kommune

Hvert år afholder Faaborg Midtfyn Kommune Blå flag arrangementer på kommunens blå flag strande. Trente Mølle bidrager til disse arrangementer med en række arrangementer. Her arrangementerne i 2024:

Spis Øhavet

Det sydfynske Øhav er et øhav i verdensklasse og det vrimler med delikatesser på de fynske strande og under vandoverfladen. Vi stiller op med pizzaovn og bålfad og laver mad, hvor ingredienser fra øhavet indgår. Her kan I blive præsenteret for et godt udvalg af delikatesserne fra øhavet og blive inspireret til at komme i gang med det vilde køkken. Så kom og oplev røg, god mad og øhavsstemning.

Dato: onsdag d. 26. juni kl. 17-20.

Sted: Øhavsmuseets terrasse

 

Oplev dyrene på det lave vand

Med waders og rejehov kan I komme på strandsafari og fange mange forskellige dyr. Hvem får fanget det sejeste dyr? Eller den største krabbe? Eller flest arter? Naturvejlederne går i dybden med gode historier om de dyr, vi fanger. Dette arrangement er specielt for børnefamilier med mindre børn.

Dato: tirsdag d. 2. juli kl. 10-12.

Sted: Klinten

 

Helt tæt på havets dyr

Dyrene i havet ser meget forskellige ud og det er de også. De har fantastiske, skøre former og tilpasninger til lige præcis den måde, de lever på. Vi ifører os waders og med rejehoven fanger vi dyr, som vi kan kigge på. Vi snakker om de store emner som biodiversitet i havet, men går også helt tæt på og finder ud af, hvilke sanser dyrene har, hvordan de trækker vejret og hvordan ser en fisk og en blæksprutte ud inden i og hvorfor? Udover at lære om dyrene vil vi også lave smagsprøver, og du kan selv hjælpe til med at indsamle og tilberede nogle helt kystnære dyr og planter.

Dato: torsdag d. 4. juli kl. 13-15.

Sted: Klinten 

Catch and print

Den gamle japanske trykketeknik Gyptaku og moderne naturformidling går hånd i hånd, når vi sætter fokus på livet i det Sydfynske Øhav. Gyptaku er en helt speciel teknik, hvor man trykker med fisk på papir.
Linea har arbejdet med Gyptaku i mange år, samtidig med at hun har sin rødder dybt plantet i fiskermiljøet i Bagenkop. På havnen mellem kuttere, fiskegarn og mågeskrig har hun sit galleri Momlis. Sammen med Tue og Leif, Naturvejledere på Trente Mølle, undersøger vi livet i øhavet. Efterfølgende arbejder vi med Gyotaku, hvor vi trykker direkte med fisk og andet godt fra Øhavet. Deltagerne får deres egne smukke værker med hjem. Se evt. mere på www.momlis.dk.

Dato: fredag d. 5. juli 13.30 til 16.30

 

Sted: FGU’s bygning ved Havnebadet

Håber vi ses til blå flag!