Hvert år afholderTrente Mølle et eller flere svampekurser. Således også i 2023. Det forløber som regel over 3 hverdagsaftener og en hel lørdag eller søndag. På opfordring laver vi 2 kurser i 2023. Et for begyndere og et for folk, der har være med før. Let øvede kalder vi det!

Vi afholder en række offentlige svampeture, og når vi gør det, bliver de annonceret her på hjemmesiden.

Man kan også finde sammen i en lille flok og bestille sin helt egen svampetur. Det er billigere, end du tror.  Se evt. mere under aktiviteter/gruppearrangementer.

Svampekursus 2023 - Eftermiddage og Weekend - Begynder.

Er du helt ny i svampenes verden, så er det her kurset for dig. Over 3 tirsdags aftener/eftermiddage, samt en lørdag, tager vi hul på denne helt forrygende verden. I løbet af de 4 gange, spredt hen over højsæsonen, får vi mulighed for at komme igennem de fleste af svampesæsonens spiselige arter.  Kurset vil tage udgangspunkt i de spiselige svampe samt de mest giftige, men også komme ind på svampenes biologi. Uden en viden om denne, bliver man aldrig en god svampesamler og kan forholde sig til alle de myter, der er omkring svampene.

Kurset starter tirsdag d. 29/8  og forløber over 3 tirsdage (29/8, 12/9 og 26/9). Alle dage fra kl. 16.30 til kl. 19.30 samt lørdag d. 30/9 fra 10.30 til 15.00.

Yderlig oplysninger om det praktiske: kontakt Leif H. Sørensen på Trente Mølle.

Pris for kurset 650 kr.  Maks 20 personer.  Kurset bliver gennemført ved minimum 10 personer.  Men der er nu altid udsolgt.

Kurset er fyldt op og udsolgt d 9/3

Svampekursus 2023 - Eftermiddage og Weekend - Let øvede.

Et kursus for dem, der har styr på hvad en mælkehat, en rørhat og en fluesvamp er, men gerne vil lidt videre. Fokus vil stadig være på spisesvampene og de giftigste forvekslingsmuligheder, men vi vil komme noget mere rundt i svamperiget.  På 3 torsdage,  samt en lørdag, bliver vi klogere på svampenes verden. Vi dykker lidt længere ned i svampenes livsformer, deres biologi og deres slægtsforhold.

Kurset starter torsdag d.7/9 og forløber over 3 torsdage (7/9, 21/9 og 5/10). Alle dage fra kl. 16.30 til kl. 19.30 samt søndag d. 8/10 fra 10.30 til 15.00.

Yderlig oplysninger om det praktiske: kontakt Leif H. Sørensen på Trente Mølle.

Pris for kurset 650 kr.  Maks 20 personer.  Kurset bliver gennemført ved minimum 10 personer.  Men vent ikke – der plejer hurtigt at være udsolgt.

Tilmeld her fra omkring 10/1 – 23 Tilmeldingen åbnes i en ny side og foregår via Visit Faaborgs tilmeldings og betalingssystem.søn

Er I en forening, en gruppe af privatpersoner eller andre, der ønsker jeres eget lille svampekursus eller en svampetur, så er I meget velkomne til at kontakte os.