Insekter

På Trente Mølle arbejder vi rigtigt meget med insekter i undervisningen. De har den kæmpe fordel, at de er der, også når man kommer med en hel klasse. Der er det lidt sværere med ræven…  

Vi kan lave insektforløb til et hvert klassetrin.

Fra det helt enkle med en børnehave, hvor det primært drejer sig om at blive overrasket over naturens mangfoldighed, og til at gå på jagt med net, insektstøvsuger, terrarier og måske lave et lille “pas” til nogle af insekterne. 

I forbindelse med lejrskoleforløb er vi ret vilde med at arbejde med fælder. Her laver børnene deres egne fælder, som vi sætter ud og tømmer næste dag. På den måde bliver vi sammen klogere på, hvor meget liv der f.eks. er i en skovbund om natten. Og det kan være vildt, hvad vi fanger. Og måske sætter vi på rigtig entomologisk vis nogle af dyrene på nål og lærer, hvordan man slår dem ihjel på en etisk  forsvarlig måde. Det kunne jo være, at der var et par detaljer, vi gerne vil se lidt nærmere på.

Men også et mere hardcore forløb omkring insekternes morfologi, levevis etc. tager vi os af. Og vil I gerne have undervisning omkring en speciel gruppe af insekter, f.eks. tæger, løbebiller, guldsmede eller sommerfugle, så klarer vi også det på niveau fra børnehaven til gymnasiet.

Ring endelig og få en snak med Leif, så finder vi sammen ud af, hvad I synes kunne være spændende – for én ting er sikker: en yderst spændende og overraskende verden venter derude og er klar til at blive undersøgt!

Se fælderne her:

Her kan du I finde vejledning i at lave jeres egne faldfælder. Klik her.

Indholdet åbnes i en ny side, vær opmærksom på dette, såfremt du benytter en “popup-blocker”.