På svampetur

Svampene er efterårets helt store hit – her er alt, hvad der skal til. En fascinerende verden med masser af gode historier, overraskende biologi, kulinariske oplevelser og chancen for at tage fejl!!!

Svampene er et af Trente Mølles specialer, og vi tilbyder svampeture på ethvert niveau og til enhver aldersgruppe.

Et typisk forløb med en klasse varer omkring 3 timer. Vi drager sammen ud  i skoven og samler svampe. Undervejs fortælles og leges og ikke mindst så får vi alle sanserne i brug. Man kan ikke bestemme svampe uden at smage, lugte, føle eller kysse svampen…..


Er der masser af spisesvampe, er der mulighed for, at vi slutter af med at tilberede svampene på et stormkøkken. Gerne på en solbeskinnet plet et sted ude i skoven. Eleverne deles ind i hold, så de i mindre grupper laver hver deres lille svamperet.  

Da mængden af svampe ved Trente Mølle trods alt er forholdsvis begrænset, laver vi også ture i andre skove, og laver således gerne undervisningsforløb i en skov tæt på din skole.  

Jo ældre klassen er, jo mere kommer vi selvfølgelig ind på svampenes biologi og rolle i naturen. Her er masser at biologifaglig viden at tage fat på, og overraskende mange mål i læseplanerne kan dækkes med svampene.

Vi laver også gerne kurser for jeres personalegruppe på skolen, i børnehaven eller SFO´enKontakt os