Oversvømmelsen i 2007

Den 24. juli om eftermiddagen skete det, som alle havde frygtet i mange år. Vi fik et regnvejr af dimensioner, og på 3 timer faldt der omkring 80 mm regn. Vandet bogstavelig talt væltede ned ad bakkeskråningerne, og mølledammen blev foruroligende hurtigt fyldt op og gik over sine bredder. Alle forsøg på at lukke mere vand ud af mølledammene ved at åbne mere for stigbordet var nytteløse og kunne ikke forhindre, at dammene gik over sine breder.

Til alt held var dæmningen og huset tilsyneladende stærke nok og kunne holde til presset fra vandmasserne. Så vandet måtte finde andre veje, og valgte at løbe rundt om huset og om på gårdspladsen. Her var nærmeste udvej en kloak, som slet ikke kunne følge med. Resultat blev, at vandet skyllede brosten og sand væk og løb ind i kælderen på Trente Mølle, hvor alt blev vådt. Der var så meget tryk på vandet, at sand og vand skød betongulvet op inde i kælderen!!!! 

Jørgen Trentel, der har boet 70 år på eller ved siden af Trente Mølle, udtalte at ”han aldrig havde oplevet noget lignende”.

Herunder kan du se et udvalg af billeder, taget af Leif Kristensen, der var til stede, da det skete.

Billeder fra oversvømmelsen