Fiskehejren

En af de store fugle, der jævnligt besøger mølledammene, er fiskehejren. Fiskehejren yngler i store kolonier et stykke fra Trente Mølle. Men de kommer her for at få noget at spise. Fisk er selvfølgelig på menuen, men vi har også oplevet, at den har taget kyllinger af blishøns, og også padder og mindre pattedyr kan være på menuen.

En elegant og let kendelig fugl, når den står helt stille i vandet og venter på, at der kommer en fisk forbi, når den sidder på en gren i træet, eller med store tunge vingeslag og s-bøjet hals kommer flyvende hen over Trente Mølle.

En isvinter for snart nogle år siden oplevede vi, at en masse fisk døde i mølledammen, og lå og kunne ses under isen. Det kunne fiskehejrerne ikke stå for, så her samledes rigtig mange, uden af de dog kunne kommet til maden. Til stor frustration til følge og masse af kampe mellem hejrerne, der sloges om den mad, de ikke kunne komme til.

OBS. Trods sin store størrelse vejer fiskehejren faktisk ikke mere end en høne!

Billedet til venstre viser en fiskehejre, der besøger Trente Mølle omkring 1943.  Nok det ældste fuglebillede vi har i arkivet, og et rimelig imponerende foto med datidens kameraer.