Millinge Klint - en shelterplads i topklasse.

Mange husker sikkert DUI-leg og virkes gamle lejrskole, Klintholm. For efterhånden en årrække siden overtog Faaborg-Midtfyn Kommune og Trente Mølle stedet for at drive det videre. Den gamle barak viste sig at være i en stand, der ikke længere var egnet til overnatning, og vi valgt derfor hurtigt at fjerne den helt. 

Klintholm var heller ikke verdens bedst navn, da det gav en masse forvirring, da der på Østfyn fandtes et sted med samme navn. Og på det tidspunkt bedre kendt. Der er der i øvrigt også shelters i dag. Vi valgte derfor at skifte navn til Millinge Klint, hvilket mange lokale gennem årene i forvejen havde kaldt stedet

I 2015 opførtes 7 shelters og en brændefyret sauna på det, der siden har vist sig at være en af Danmarks mest eftertragtede shelterpladser.  Der blev ved samme lejlighed opført en ny trappe ned til stranden, ligesom der blev anlagt en badebro.

Det gamle toilethus blev sat i stand og malet, så det hænger sammen med arkitekturen i de nye shelters. Da pladsen hurtigt vist sig at være populær i vinterhalvåret, fik vi etableret luft til luft varme, så toiletbygningen kan holdes frostfri og derved åben hele året.

I 2016 fik vi opført en bålhytte på stedet, så det nu også er muligt for at en større gruppe at være i læ for regn og til dels vind 😉. I bålhuset er der etableret et brændselsbesparende komfur, som frit kan benyttes af alle, der booker en shelterovernatning på Millinge Klint.

Shelterne er tegnet af arkitektfirmaet LUMO fra Århus, og gør på mange måder op med den traditionelle shelter. Bl.a. er den ene shelter i 3 etager, mens en anden har udsigtsplatform på toppen.

Hele pladsen kan bookes samlet til  lejrskoler, spejdertur eller lign. ved henvendelse til naturskolen Trente Mølle, mens private skal booke via hjemmesiden www.bookenshelter.dk. Da pladsen primært er lavet som erstatning for den gamle lejrskole, kan private først book 3 mdr. før, således at skoler spejder og lignende har et forspring.

Se meget mere om stedet her eller se den lille video fra Millinge Klint, med 6. kl. fra Højby Skole, der besøger stedet. Klik her.

Undervisning på Millinge Klint

I forbindelse med et ophold på Millinge Klint tilbyder vi grupper undervisning, hvor I kan få en naturvejleder ud.  Helt oplagt er det jo at lave noget med Øhavet. Kryb f.eks. i en våddragt og oplev livet under vandoverfladen. Eller hvad med at gå på jagt med et rejehov og stryge dine egne rejer, samtidig med at du får et indblik i det unikke liv, der gemmer sig mellem tang og sten. 

Vild mad er en anden velegnet aktivitet på stedet, hvad enten det gælder kunsten at rulle sin egen forårsrulle med alt godt fra stranden, eller det er at dybstege “Øhavets rejekager” med friske rejer, du selv har fanget. 

Kontakt os på Trente Mølle for yderlige informationer.