Trente

SITE SLOGAN

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Insekter

På Trente Mølle arbejder vi rigtigt meget med insekter i undervisningen.  De har den kæmpe fordel at der er der, også når man kommer med en hel klasse. Der er det lidt svære med ræven...  

Vi kan lave insekt-forløb til et hvert klassetrin.

Fra det helt enkle med en børnhave, hvor det primært drejer sig om at blive overrasket over naturens mangfoldighed, og hvor vi går på jagt med net, insektstøvsuger, terarier og måske laver et lille "pas" til nogel af insketerne. 

 blaa oliebille

I forbindelse med lejerskole forløb er vi lidt vilde med at arbejde med fælder. Her laver børnene deres egen fælder, som vi sætter ud og tømmer næste dag. På den måde bliver vi sammen klogere på hvor meget liv der f.eks. er i en skovbund om natten. Og det kan være vildt hvad vi fanger. Og måske sætter vi på rigtig entomologisk vis nogle af dyrene på nål, og lærer hvordan man slår dem ihjel på en etisk  forsvarlig måde. Det kunne jo være at der var et par detaljer vi lige gerne vil se lidt nærmere efter i sømmene.

Her kan du I finde vejledning til at lave jeres egne faldfælder. Klik her.

fald-faelderne-toemmes 

 Men også det mere hardcorde forløb omkring insketernes morfologi, levevis etc tager vi os af. Og vil i gerne have undervisning omkring en speciel grupper at insekter, f.eks. tæger, løbebiller, guldsmed eller sommerfugle, så klare vi også dem på niveau fra børnehaven til gymnasiet.

Ring endelig og få en snak med Leif, så finder vi sammen ud af hvad i synes kunne være spændende - for et er sikkert, en yderst spændende og overraskende verden venter derude og er klar til at blive undersøgt!

 Sabelhveps