Øhavsstien

Øhavsstien – en af Danmarks længste vandreruter.

Øhavsstien, der blev indviet i julen 2007, er en 220 km lang vandresti, der omkranser Det Sydfynske Øhav. Her kan man vælge kortere eller længere stiforløb. 

Fra starten af forløbet har Trente Mølle haft den fornøjelse at været med i planlægningen af forløbet i den gamle Faaborg Kommune. Efter vores opfattelse er det ikke blevet så ringe endda. 37 km varieret sti går gennem den gamle kommune fra Falsled til Fjællebroen.

Trampestier, gamle hulveje og smukke skov- og markveje fører vandreren gennem en meget varieret og smuk natur. Kulturspor krydses, landsbymiljøer opleves og ”bjerge” bestiges. Trebjerg, Svanninge Bjerge og Lerbjerget et par eksempler på udsigtspunkter, der kan tage pusten fra de fleste. Storslåede udsigter over det Sydfynske landskab og ø-havet åbner sig for en. Her er højt til himlen.

Trente Mølle tilbyder:
Offentligt guidede ture, sommer som vinter, og gerne med forskellige temaer. Turene annonceres bl.a. her på vores hjemmeside. 

Ture for skoler, foreninger, firmaer, turister eller andre, der gerne vil opleve stien eller dele af den med en guide, der kender området og kan fortælle masser af historier undervejs. Forskellige temaer kan lægges ind på turen, hvis dette ønskes. 

Færdige arrangementer fra få timer til flere dage eller hele uger.  Med eller uden overnatning undervejs. Seng eller bivuak. Med eller uden proviant.   Rygsække, liggeunderlag og kogegrej kan stilles til rådighed. 

Ved Trente Mølle findes en primitiv overnatningsplads, som små grupper på op til 4-5 personer er velkomne til at bruge uden anden aftale. I forbindelse med bygningerne er der et offentligt toilet, hvor det også er muligt at hente vand.  

Så var det noget med en guidet tur på øhavsstien? 

Er der tale om større grupper, har vi andre muligheder, men så bedes I kontakte os først.

Er du interesseret i at opleve stien på egen hånd, få flere oplysninger eller downloade kort, kan du finde meget mere her: Link til Øhavsstien