Om Lærkedal

Lejrskolen Lærkedal er i juni 2022 genopstået i en version 2.0. For dem, der kender det gamle Lærkedal, så er den gamle sovesal, bygget i en gammel svinestald, revet ned og overnatning foregår nu i en stor shelter, hvor der nemt kan ligge 30 mennesker rundt om bålet.

7. juni 2022 indviede vi det nye Lærkedal: Outdoor Center Lærkedal.  Mange har været på Lærkedal på lejrskole gennem årene, men tiden var løbet fra den gamle svinestald, hvor man sov. Tidens spor, svampe, fugt og andet godt betød at den blev revet ned. 

Men ideen om en ny lejrskole opstod. En lejrskole, hvor vi satte bjælkehuset i stand og flyttede overnatning ud i en stor shelter, som sammen med et madpakkehus og et udekøkken nu er realiseret. 

Stedet er helt primært beregnet til skoler, foreninger, børnehaver, spejdere og lignende, der tænker, at det kunne være sjovt at tage på tur, hvor alle sover i samme shelter med bålet i midten. Lidt som en kæmpestor tipi.  Men samtidig er der lidt backup i forhold til bjælkehuset, hvor der er et “rigtigt” køkken, rigtigt toilet, en lille stue, hvor man kan sidde, og et enkelt værelse med 2 senge. Udenfor bjælkehytten findes et udekøkken, der dog da ikke er helt færdigt endnu.  

På pladsen findes der ved siden af den store shelter, en lille “voksen”-shelter, hvis lærere, forældre etc. ikke synes, de skal sove i den store flok. Et stort madpakkehus, hvor der let kan sidde op til 30 mennesker kan også benyttes. Det er dog offentligt og man vil kunne opleve, at der kommer besøg af andre. Ved siden af madpakkehuset går der en bro ud i søen. Den er beregnet til undervisning, men hvor det også er tilladt bare at sidde og slappe af. Der er også 2 offentlige muldtoiletter. 

Desuden ligger der en mountainbikebane og en disk-golfbane lige ved siden af. 

Se meget mere om de enkelte ting under faciliteter.

Vi gør opmærksom på, at stedet ikke er en shelterplads, hvor man kan booke en enkelt overnatning til et par personer eller lignende, men en lejrskole, hvor overnatning bare foregår i shelter i stedet for på sovesale.

Vedrørende udlejning, kurser og naturvejledning, så kontakt os på Trente Mølle.

Med venlig hilsen 

Trente Mølle Naturskole